Før jul

Før jul

4. sept – besiktigelse av Heståsmyra

Vi har sendt brev til alle kommunestyrerepresentantene i Ringsaker og invitert til en befaring/besiktigelse av det foreslåtte utbyggingsområde ved Heståsmyra.

Saken ligger nå hos politikerne og vi mener det er viktig at så mange som mulig av dem har et visuelt inntrykk av hvordan denne utbyggingen vil gripe inn i et uberørt område på Sjusjøen.

Bestyrer Per Fineid i Pihl vil gi en orientering om planene og vårt syn på saken vil også bli framlagt. Vi er kjent med at DNT Lillehammer vil være til stede, og det samme med lederen i «Arbeidsgruppe for vern av Sjusjøens åpne fjellområder.»

Dette vil finne sted 4. sept kl 14:00 ved utsiktspunktet i enden av Øvre Vardevei.

Flere av styrets representanter vil være til stede og vi regner også med at andre interesserte vil møte opp.

Hilsen styret.

Kommentarer:

 • Tor E. Marthinsen / kommenterte 27. august 2014, kl. 13:04:

  Flott initiativ !! Etter at Pihl as oppsto og profesjonaliserte seg mht sitt arbeide og organisasjonsform, må vi nok dessverre innse at
  » dyden » for lengst er tatt hva gjelder mye av det jomfruelige fjellterrenget vårt.

  Vh Tor E. Marthinsen

 • Arild Smaaberg kommenterte 27. august 2014, kl. 13:52:

  Jeg synes planene for utbygging har helt tatt av. Det kan da ikke være noe mål og ødelegge Sjusjøen slik vi kjenner det i dag. Magamål er en god egenskap som det ser ut til at både kommunen og grundeierene har mista. Det bør gjeninnføres.Det og bygge ut Heståsmyra er bare trist, men noen får dessverre aldrig nok.Trafikk bildet begynner også og bli anstrengene til sine tider. Så min mening er at nå er snart nok nok.
  MVH
  Arild Smaaberg

 • Mark Miller kommenterte 28. august 2014, kl. 10:17:

  Vi har en familiehytte som ble satt opp av min oldefar i 1906 og selve har jeg hatt gleden av å benytte den i snart 50 år. Jeg husker at min bestemor snakket om «Griske Pihlske» når jeg var for liten til å forstå. Nå skriver vi 2014 og det synes som om Pihlske har samme rolle. Det jeg savner er ikke følelsene i alle endringer som skjer på Sjusjøen, men et faktaunderlag som kan fortelle oss som holder av stedet og som ønsker en styrt utvikling med kvalitet kontra kvantitet, hva som er planlagt. Gjennom mine knappe 5 tiår har jeg sett mange «gode ideer» komme og gå og Sjusjøen har til tider mistet mye attraktivitet. Hadde det vært mulig å samle beslutningsunderlaget slik at vi som ønsker å engasjere oss i Heståsmyras fremtid kan se hva som planlegges og hvem somm er beslutningstagere. Websiden til Pihlske og Ringsaker kommune inneholder veldig lite og det er faktafeil i denne http://www.ringsaker.kommune.no/getfile.php/2467887.1897.ctruqyqecc/Konsekvensutredning+fritidsbebyggelse.pdf . Pihlske burde kanskje ha en samleside for all informasjon vedrørende fremtidige planer for Sjusjøen. Dersom jeg skulle kjøpe tomt ville ihvertfall jeg satt pris på det. Interessant nok inneholder ingen av bildene som Pihlske har på websiden hytter ….

 • Tone S. Munz kommenterte 1. september 2014, kl. 19:47:

  Håper besiktigelsen på torsdag blir en opplysende runde for politikerne i Ringsaker kommune. Dere som har anledning til å møte av andre medlemmer og fra styret: Ta med dere Bjørndal sitt poeng med at hvis man bygger ut alle tørr-rabbene , som både i lia over Heståsmyra, og i Kroksjølia, så blir det nesten bare myrområder igjen, og det er ikke attraktivt sommerstid. I tillegg vil den massive utbyggingen komme i konflikt med sauehold. Saueholdet er viktig både for å holde vegetasjon nede, og for trivselen for turister og hyttefolk, og som næringsvei for gårdsbrukere i kommunen.
  Naturverdier og friluftsliv må vernes, og det må vernes nå !
  Veldig positivt at Sjusjøen vel tar dette initiativet, håper det nytter!

 • Marthe Lisbeth og Ar kommenterte 3. september 2014, kl. 06:59:

  Takk for den gode innsats som legges ned i Sjusjøen Vel av formann og styre…

  Min kone Marthe Lisbeth og meg er eier av hytta Stabburet nr 288 borte ved Heståsmyra….

  Vi var igår på Sjusjøen med noe ved for vinteren og kunne selvsagt ikke komme dit torsdag, fredag og lørdag grunnet store idretts arrangementer.

  For oss som verken går birkebeieneren på ski og heller ikke sykler, må vi i i sterkere og større grad sjekke hvilke arrangementer som skal arrangeres når vi har tenkt oss på hytta. Er det ikke ski og sykkel,. ja da er det jogging og andre sports aktiviteter…er noe av dette igang kan vi bare glemmme å komme oss til hytta. Verdien av hytta er for oss sterkt redusert med utviklingen med sport og idrett kombinert med fortetting og flere hytter..

  På fortettings hyttene i området vårt er langt mere enn halvparten av de nye eierne aktive syklister eller idrettsfolk…Igår på veien opp fra Brumunddal med ved for vinteren, møtte vi en lang rekke med store flotte Van eller sportslige firehjuls trekk biler med to til fem sykler lesset omkring bilen, de fleste var registrert med Oslo skilt i stor fart i retning Oslo.

  Om sommeren er det slettes ikke ufarlig å spasere omkring på hytteveiene grunnet grusom kjøring av syklister i stor fart..
  Vi har stor sans for trim med sykkel og annen aktivitet for å holde formen ved like, men det som nå utvikler seg er langt fra heldig..

  Utviklingen bør i høyeste grad ha innvirkning på flere ting og det bør jo være et høyest aktuelt spørsmål for Sjusjøen Vel å følge utviklingen og ha en sterk mening om hvorledes vi vil ha Sjusjøen i fremtiden… Skal Sjusjøen være en hytteby for idrettsfolk med høy aktivitet med trening og sport, eller er det ønskelig med en by for mennesker som ønsker avslapping og ro…

  Vi tror det er behov for en høy aktivitet og sterke meninger fra Sjusjøen Vel omkring den utvikling vi nå er vidne til….

  Den vanlige hytteeier som ikke bedriver noen form for idrett, er i større grad på utkikk etter hytte annet sted enn på Sjusjøen…

  Vi har søkt Phil AS om innløsning av tomt fra juli neste år….

  Etter innløsning vil vi mest sannsynlig selge hytta til aktive idrettsutøvere…å kjøpe hytte annet sted.

  Mvh.
  Marthe Lisbeth og Arve Nils Børresen

  Hytte nr 288, Heståsen.

 • Lars A. kommenterte 6. september 2014, kl. 20:51:

  Flott med engasjement mot utbygging av Heståsmyra! Det er jo i alles interesse å bevare snaufjellet, enten man er ferdes med ski, sykkel eller rolig til fots. (Skjønte ærlig talt ikke helt sammenhengen med det siste innlegget, der utbygging ble koblet opp mot sportsaktiviteter, det er jo er en annen diskusjon)

 • Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.