Før jul

Før jul

Brøyting sesong 2021/2022

Pris for brøyting sesongen 2021 – 2022.

Velforeningen arbeider med å få til en større forutsigbarhet for prisutviklingen for brøyting; ved å gjennomføre anbudsrunder og finne frem til et prisgrunnlag som er så riktig som mulig. 
Vi anbefalte entreprenørenes løsning med indeksregulering etter indeks for veivedlikehold for den kommende og de to neste sesongene. Da regningene / tilbud om brøyting kom fra Kvarberg AS og Storaasen AS var påslaget etter indeks for veivedlikehold 6,9%. Vi har sett på utviklingen her de siste årene og det har variert fra 0 til i år 6,9% som er «all time high». Vi kom så underfund med at det i systemet også finnes en indeks for vintervedlikehold av veier. Denne er for tiden på 4,5%. Det er meget beklagelig at entreprenørene unnlot å informere oss om at det var flere indekser som kunne benyttes, slik at dette kunne blitt diskutert og enighet oppnådd om hvilken indeks som ville være den rette å benytte i vårt tilfelle. Vi tar dette opp med entreprenørene ved neste møte.
Videre arbeider vi fortsatt frem mot målet om å få til lukkede anbudsrunder. Vi ønsker å få til en konkurranse om levering av brøytetjenesten for kommende år. Pihl AS har en avtale med Storaasen som gjelder frem til sommeren 2022, og Brøttum Almenning har så vidt vi vet ikke noen tidsbestemt avtale med Kvarberg AS. Målet er at det blir utlyst anbudsrunde allerede ved årsskiftet som skal gjelde fra sesongen 2022 – 2023 og tre år frem i tid.
Velforeningen er jo ikke «part» i saken, men ønsker til medlemmenes beste, å være med på å legge premissene for kommende anbudsrunde og ha fult innsyn i prosessen sammen med grunneierne.

Kommentarer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.