Før jul

Før jul

Finansiering og retningslinjer for løypekjøring på Sjusjøen og omegn

Sjusjøen Vel

De fleste hytteeierne har fått med seg vinterens debatt og avisoppslag om finansieringen av løypekjøringen på Sjusjøen. Som følge av lokale konkurser har inntektene til løypekjøringen sviktet. I det lengste – i 2008 og 2009 – har det vært kjørt på vanlig måte, men en kortere periode i 2010 ble løypene ikke kjørt i Brøttum Almenning.

Løypekomiteens inntrykk er at de aller fleste ønsker et godt kjørt løypenett, slik vi har det i dag. Gjeldende instruks for løypekjøring viser hva det er enighet om, og denne vedlegges. Kostnad med løypekjøringen på Sjusjøen/Ljøsheim er 2,8 mill kr + MVA hvert år.

For Sjusjøen faktureres grunneierne – inklusiv Brøttum almenning – med ca 1 mill kr, næringsdrivende med ca 0,5 mill kr, hytteeierne med ca 0,5 mill kr og kommunen med 0,1 mill kr ordinært + 0,15 mill kr ekstraordinært i 2010. Løypekjøringen Ljøsheim og Birkebeinerrennet betales særskilt med ca 0,6 mill kr. Dette gir en underdekning i inneværende vinter, slik det var en underdekning forrige vinter.

Bidrag fra hytteeierne kommer i hovedsak dels som tilskudd fra velforeninger og dels som frivillige bidrag fra den enkelte. Løypekomiteen har oppfordret til en felles sats pr hytteeier på minimum kr 300,- for hele Sjusjøen. Styret i Elgåsen, Aksjøen og Kuåsen Vel oppfordrer slik vi forstår det til at den enkelte hytteeier bidrar direkte, i tillegg til at foreningen deltar med kr 12.000,-

Løypekomiteen oppfordrer derfor den enkelte til å bidra frivillig for å sikre kvaliteten på løypekjøringen i området. Beløpet kan betales til konto 1875 05 08096 og merkes ”Frivillig løypetilskudd”.

Vi regner med at de konkursrammede kommer på banen igjen og vil være med på løypekjøringen i løpet av noen år. Vi må likevel ha gode løyper i mellomtiden og håper at pågående prosessen sikrer nok penger til dette. Om det da etter dette – eller på et annet tidspunkt – skulle komme inn mer penger enn løypekjøringen koster, må dette håndteres på en ordentlig måte. I et samråd grunneiere, velforeninger, reiselivsbedrifter, etc i mellom får man avgjøre om midlene skal overføres til neste vinter eller brukes på stier, sykkeltraseer eller annen infrastruktur som alle har nytte av. Inntil videre er løypekjøringen ikke noe overskuddsforetak, tvert i mot.

For å lese mer om retningslinjer for løypepreparering i Ringsakerfjellet klikk her.

Sti- og Løypekomitee v/Per Fineid

Kommentarer:

 • Erik kommenterte 26. april 2010, kl. 09:35:

  Kontroll!

 • Bjørn Evensen kommenterte 19. desember 2022, kl. 12:32:

  Hei

  Jeg nettopp betalt kr 300,- til Ringsakfjellet As relatert til « Frivillig løypetillskudd.

  Dette synes jeg bør være obligatorisk for alle hytteeiere.

 • Bjørn Evensen kommenterte 19. desember 2022, kl. 12:35:

  Jeg har nettopp betalt kr. 300,- til Ringsakfjellet As relatert til Frivillig løypetillskudd.

  Dette synes jeg alle hytteeiere på Sjusjøen bør pålegges.

 • Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.