Før jul

Før jul

Fjellet gror igjen

Etter årsmøtet 2020 har en arbeidsgruppe jobbet med tema om økt tilvekst og høyere tregrense på Sjusjøen. Vi jobber i dialog med grunneierne Pihl AS og Brøttum Allmenning.

I årsmøtet 2021 presenterte vi foreløpig strategi og videre arbeid, og vi fikk støtte fra årsmøtet om at det er et ønske om at fjellområdene rundt Sjusjøen skal fremstå som et mest mulig åpent fjellandskap.

Vi legger her lenke til tre dokumenter som på litt ulike måter gir dere mer informasjon om dette arbeidet.

Vi håper at flere får øynene opp for at vegetasjonen på Sjusjøen blir tettere og høyere, år for år. Her ønsker vi i Sjusjøen Vel å bidra med positive realistiske tiltak, i dialog med grunneiere og kommune.

Ønsker du å engasjere deg i dette eller å få mer informasjon så ta kontakt med Tone Munz på mob. 90952473».

Les mer om skoggrensen;

Kommentarer:

  • Ole Kristian Berg kommenterte 28. oktober 2021, kl. 20:17:

    Veldig bra at det blir rettet fokus på hvordan grana tar over tidligere snaufjell! Det er også større innslag av furu i området enn tidligere, noe som også trolig skyldes klimaendringer. Grana var tidligere «enerådende» på Sjusjøen.
    Imidlertid må vel grunneierne og beiteberettigede også være bekymret for hvordan einer nå dominerer, spesielt i solrike, tørrere lier. Dette gir dårlige forhold for både to og firbeinte. Dominansen av einer er nok også ett resultat av intensivt beite i flere hundreår og lite skjøtsel av beitene etter at setringa sluttet/ geita forlot fjellet. I tillegg til redusert beitetilbud for sau utgjør de store arealene med einer en betydelig brannrisiko i tørre sesonger. Også her bør det komme retningslilnjer for riktig og ønskelig utvikling.

  • Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.