Før jul

Før jul

Hyttestrid på Kroksjøen

I fjor restaurerte Brøttum historielag fiskehytta til Ludden på Kroksjøen med støtte fra Philske sameie. Kroken er imidlertid satt på døra av Odd Dag Bjørndal. – Jeg eier stedet, og synes ikke det er riktig at folk tar seg til rette på den måten, sier han. Bjørndal forteller at han har et skjøte fra 50-tallet, signert Ludvig Olestadengen.

Hyttestrid på Kroksjøen - Sjusjøen Velforening

– Det var nærmest som en pussighet jeg kjøpte det. Hytta så helt forferdelig ut innvendig. Jeg ryddet opp, men folk lot den ikke stå i fred, derfor stengte jeg døra og lot det stå i mange år. Så oppdaget jeg plutselig i at hytta var blitt restaurert, uten at jeg hadde fått beskjed. At folk tar seg til rette på den måten synes jeg ikke noe om, sier Bjørndal.

I vinter låste han derfor døra, og slik har det stått siden. Bjørndal har ingen planer om å fjerne låsen.

– Hyttefolket hadde vel heller ikke fjernet låsene på sine hytter, sier han.

Bjørndal forteller videre at han hadde planer om å bygge ei biohytte på holmen. Det blir det imidlertid ikke noe av nå.

– Jeg kunne ha krevet at de skulle sette hytta tilbake i sin opprinnelige stand, men det kommer jeg ikke til å gjøre.

Uenige
Historielaget restaurerte hytta for å bevare gamle minner for framtiden. Hytta har blitt et landemerke, og de ønsket at det både skulle se pent ut og brukes. av folk i fjellet. Tak og vegger ble skiftet, og man satte inn en ovn.

– Vi kontaktet Phil i forkant, og fikk beskjed om at det var greit at vi restaurerte hytta. Det ble gjort en flott innsats med å sette den i stand, men nå har to personer hevdet eierskap til stedet. Vi synes hytta bør være åpen for allmennheten. Vi har prøvd å få til et samarbeid med Bjørndal om å holde den åpen, men har ikke nådd fram. Pihl jobber derfor videre med saken, sier Inger Eva Mæhlum.

– Jobber med saken
Per Fineid, bestyrer i Pihl AS, forteller at de fortsatt jobber med saken.

– Historielaget satte i gang arbeidet med vår velsignelse og med materialer fra oss. I etterkant har det dukket opp en person som hevder eierskap og en som skal ha en kjøpsavtale.

Fineid synes historielaget har gjort et bra tiltak, og håper at man kommer til enighet.
Vi synes det er viktig at gamle bygg som dette blir ivaretatt.

Kommentarer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.