Før jul

Før jul

Informativt og rolig årsmøte i Sjusjøen Vel

Full tillit til arbeidet som ledes av Bjørn Egil Skar

Full tillit til arbeidet som ledes av Bjørn Egil Skar

Bjørn Egil Skar og hans styreteam fikk mange positive kommentarer og full anerkjennelse for det arbeidet som var utført i driftsåret 2010-2011. En innholdsrik Årsrapport lå som vedlegg i sommernummeret av Sjusjøposten og Vellet har ordnet økonomi.

Før lederen satte årsmøtet ga han ordet til tre sentrale personer som orienterte om løpende aktivitet og utvikling i Sjusjøområdet.

Tekst og foto: Jan Ove Holmen

Merethe Sandum orienterte om forprosjektet ” Handlingsplan Sjusjøen”, et prosjekt med en bredt sammensatt styringsgruppe fra grunneiere, forretningsdrivende, vellene og ikke minst Ringsaker kommune.

 

Merethe Sandum dokumenterte på en profesjonell måte at hun kan reiselivsbransjen - Sjusjøen Vel

Merethe Sandum dokumenterte på en profesjonell måte at hun kan reiselivsbransjen

Merethe Sandum har solid erfaring fra reiselivsbransjen og påpekte betydningen av å kunne se mange år framover og tørre å velge bort gode hensikter for at det skulle være mulig å komme fram til, og enes om hva som skal være hovedsærpreget med Sjusjøen.

Ikke overraskende vil nok vinteren med skiløypene bli selve varemerket for Sjusjøen også i framtiden, men området skal også være en attraktiv sommerdestinasjon. Hun påpekte den synlige mangelen på koordineringen av alle hjemmesidene som har opplysninger om Sjusjøen.

Forprosjektet går mot slutten og det synes å være et felles ønske at dette ender opp i et hovedprosjekt. Mange vil nok mene at mye er blitt sagt gjennom årene og mange rapporter er skrevet, så nå er det på tide å få opp et plan som alle involverte støtter opp om.

Per Finneid - Sjusjøenvel 2011

Per Finneid - Sjusjøenvel 2011

Utfordringen her, som de fleste andre steder, er finansieringen.

Per Finneid, bestyrer i Pihl, kunne fortelle at det nå er fullt trykk på utbyggingen av vann og kloakknettet oppover mot Storåsen. Videre orienterte han om uttynningen av skogen og at dette var overlatt til ”autoriserte huggere”. All kvist skal kjøres bort, men han ba om forståelse for at den må få ligge å tørke et år før den går til flisoppkutting.
Det er ennå ikke tatt noen beslutning om vann og kloakk i Kroksjølia og fortetningsplanene for Storåsen vil bli sendt over til kommunen straks etter ferien. Mange konstruktive kommentarer fra berørte hytteeiere var kommet inn. Per Finneid kommenterte flere spørsmål fra salen.

Jan Tore Hemma og Merethe Sandum - Sjusjøen Vel 2011

Jan Tore Hemma og Merethe Sandum - Sjusjøen Vel 2011

Jan Tore Hemma, styreleder i Brøttum Allmenning, orienterte om tilbudet noen titalls hytteeiere hadde fått om å innløse sine tomter.

Allmenningen har her fått dispensasjon fra lovverket i forbindelse med avslutningen av booppgjøret i den hensikt at allmenningen skal få noe sårt tiltrengt kapital.

Han kunne fortelle at responsen fra hytteeierne har vært meget positiv.

Serviseavgiften blir i samme størrelsesorden som den Pihl har lagt seg på. Det mest overraskende med hans innlegg var at han antydet at det også kunne komme serviseavgift på festede tomter. Dette vil i tilfelle være noe helt nytt! Flere av tilhørerne hadde spørsmål til Hemma.

Asborg Teigen og Inger-Marie Rønningen hadde full oversikt over de frammøtte medlemmene

Asborg Teigen og Inger-Marie Rønningen hadde full oversikt over de frammøtte medlemmene

Årsmøtet gikk rolig for seg med mange relevante spørsmål og kommentarer.

Valgkomiteens leder, Torild Johnsen, la fram forslag til nye tillitsvalgte og ga inntrykk av meget solid arbeid i valgkomiteen.

Protokollen fra møtet vil bli gjort tilgjengelig for medlemmene.

 
Ture Nilsen er et aktivt medlem i Sjusjøen Vel

Ture Nilsen er et aktivt medlem i Sjusjøen Vel

 

Kommentarer:

  • Espen K kommenterte 4. oktober 2011, kl. 21:08:

    Her var det kanskje ikke særlig mye nytt. Hvordan er samarbeidet med den nye skiforeningen? noen som vet noe om det?

  • Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.