Før jul

Før jul

Serviceavgift fra BA er lite presis

Serviceavgift fra Brøttum allmenning.

Sammen med alle andre festere i Brøttum allmenning har jeg mottatt regning på serviceavgift sammen med festeavgiften. Et vedlegg orienterte om bakgrunnen for den nye avgiften. Orienteringen fikk meg til å gruble. Siden jeg er koblet til offentlig vann og kloakk med tilhørende avgifter, skal jeg da betale for vedlikehold av vannposter?  Jeg mener å erindre at Ringsaker kommune for en tid tilbake slo fast at ingen skal betale for bruk av skiløper i kommunen. Flere av oss har vel sendt frivillige bidrag til våre flotte skiløyper, men finnes det hjemmel for å kreve avgift for løypepreparering? Jeg tok kontakt med en advokat som jeg vet arbeider med denne type saker, og har hatt mange saker om vegvedlikehold. Han bekreftet mitt grunnlag for skepsis. Det er nok vanskelig å finne hjemmel for innkreving av vedlikehold for vannposter for de som er tilknyttet offentlig anlegg. Det finnes ikke hjemmel for avgift for skiløyper. I tillegg gjorde han meg oppmerksom på at vegloven ikke gir hjemmel for lik innkreving av vedlikeholdsavgift av veger. En slik avgift skal fordeles forholdsvis i forhold til den enkelte hytteeiers bruk av aktuell veg. En slik avgift bør med andre ord være langt mer presis enn hva som fremgår av allmenningens orientering. Jeg vil anbefale at flere av oss avventer en bedre orientering, før vi betaler denne avgiften. Årets årsmøte i Sjusjøen vel bør i alle fall bli et samlingspunkt før man betaler.

Dag Landmark

Kommentarer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.