Før jul

Før jul

Liv på Rømåsen

Velkommen til å oppleve seterliv fra «den gang da» på Rømåssetra 25. juli, sier Nils Johan Kleiven.

Liv på Rømåsen - Sjusjøen VelTekst: Chris Stiksrud, Foto: Erik Helli

Også i år kan «Lions Club Ringsaker nord» invitere til seterstevne på Rømåsen. Klubben prøver med dette stevnet å skru tida tilbake til da det var virkelig seterliv her, sier Kleiven.

Opptoget viser at husbonds- og slåttefolket kommer fra bygda for å slå gras, breie høyet og få det i løa. Du vil høre lyden fra ljåen og rakstejenter som kår graset. Det ystes og kinnes og du får se gamle husflidaktiviteter, høvling av takflis med hest og høvel, tjærebrenning og mye annet.

For de minste er tilbudet ridning, turer med hest og høyvogn og snekring.

Seterliv på Rømåsen - Sjusjøen Vel
Foto: Einar Lyngar

Ove Røsbak underholder

Åpningen av seterstevnet er ved Arne Sørlien. Ove Røsbak underholder under åpningen. Deretter følger opptog langs seterveien. Husbondfolket og slåttefolket kommer til seters sammen med Hedmark Fjordhestlag.

Utdeling av Rømåsprisen

Så er det tid for utdeling av Rømåsprisen for 2010. I forbindelse med prisutdelingen underholder Hilde Bekkevold og Thore Berntsen.

Vi håper med dette å kunne skape en trivelig dag for hele familien, og skulle sulten begynne å gnage så er det ingen grunn til å fortvile – lapskaus, rømmegrøt og rømmevafler med mer står selvfølgelig på menyen i våre utsalg, sier Kleiven.

Rømåsstevnet er klubbens hovedinntektskilde. Overskuddet brukes til gode formål både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Når du hører luren ljome ut over Rømåsen ved 11-tida, vet du at da er tida skrudd flere tiår tilbake – til ei tid da det virkelig var liv og røre på setra. Den begivenheten kan du få være med på, frister Nils Johan Kleiven.

Kommentarer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.