Før jul

Før jul

Offisiell åpning av ”Nye Graaten” i dag.

Offisiell åpning av ”Nye Graaten” i dag. Pressen uteble!

Et hundretalls personer med ordfører, medlemmer av formannskap, grunneier med styreleder og daglig leder, andre grunneiere, næringsdrivende på Sjusjøen, representanter fra Hytte Velene i Ringsakerfjellet og ikke minst alle involverte i byggeprosjektet, var i dag til stede da åpningen av ”Nye Graaten” ble markert. Pressen prioriterte ikke å være til stede; her er det ikke noe konfliktstoff, var det flere som bemerket.

Åpning av Nye Graaten på Sjusjøen, 2018

Bildet viser Ordfører Anita Ihle Steen flankert av styreleder Marianne Olssøn i Pihl og bestyrer Per Fineid.

Jørn på Kiwi’n sa det slik. ”Svært mange har vært innom den nye butikken etter at det ble åpnet til høstferien, så langt har jeg ikke hørt en eneste negativ bemerkning.” Her må det dog bemerkes at pressen hadde solid dekning av denne åpningen.
Vi er vel kjent med at brukere og hytteeiere på Sjusjøen ikke gjemmer bort negative kommentarer, men i dette tilfelle er vi fornøyd. Det er lett å forstå, her har Pihl valgt å investere i et bygg som etter min mening vil være med å særprege Sjusjøen i mange titalls år framover. La oss håpe at Nye Graaten vil feste seg positivt i sinnene til nåværende unge brukere av Sjusjøen som ”Gamle Graaten” gjorde det da min generasjon virkelig oppdaget Sjusjøen i 1960 årene.

Det gjenstår å finne en drifter av den svært smakfulle kaféen/spisestedet i lokalene over butikken. Her håper jeg inderlig at dette faller raskt på plass, et slikt lokale med en slik utsikt, kan ikke stå tomt. Det er kort tid til jul og jeg føler meg sikker på at mange vil kunne tenke seg å spise lettere måltider eller romjulsmiddager der.