Før jul

Før jul

Oppklaring av artikkel i HA.

Styreleder i Sjusjøen Vel har mottatt kopi av e-post fra styreleder Jan Tore Hemma i Brøttum Almenning til Hamar Arbeiderblad. Etter avtale med styreleder Jan Tore Hemma legges denne e-posten i sin helhet ut på vår hjemmeside.

Oppklaring av artikkel i gårsdagens HA

• Uttalelsen på at Brøttum Almenning (BA) ønsker serviceavgift stammer fra perioden BA var underlagt bostyret og var pålagt å vurdere alle alternativer for å etablere ei inntektsplatform som ga mulighet for å betjene ei gjeld relatert til låneopptak i forbindelse med akkorden.
Juridisk betenkning konkluderer med at festeavgiften kun skal relateres til leie av grunn. Med bakgrunn i dette vil det derfor være naturlig å kreve inn avgift knyttet til for eksempel sommervedlikehold av veiene i hytteområdene. Dette ville ha medført at kostnader til blant annet vegvedlikehold hadde blitt rettferdig fordelt. En rettferdig fordeling av kostnader vil være et mål.
• I Hamar Arbeiderblad av 1. februar kan det se ut som om det foreligger styrevedtak på innføring av serviceavgift på ordinære festetomter. Slik innføring har ikke vært oppe som sak i styret til BA.
• I samme artikkel kan det også tolkes slik at styret i BA mener grunneier har rett til å sende ut faktura relatert til serviceavgift. Det har aldri vært tema i BA sitt styre.
• Det skrives videre at de øvrige festerne ikke har fått tilsendt regning relatert til serviceavgift enda. Som en følge av ovennevnte punkt er dette selvfølgelig korrekt, da serviceavgift til disse ikke har vært tema, hverken i styret eller administrasjonen til BA etter at bostyret avsluttet behandlingen

Med vennlig hilsen

Jan Tore Hemma
Styreleder
Brøttum Almenning

Benytt deg av muligheten til å kommentere artikkelen under her.

Kommentarer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.