Før jul

Før jul

Hvordan skal Ringsakerfjellet utvikles?

Ringsaker kommune- kommuneplanens samfunns- og arealdel er under revisjon – Hvordan skal Ringsakerfjellet utvikles?

I en kommune er det viktigste styringsverktøyet kommuneplanen. Denne er delt inn i en arealdel som gir føringer for hvordan arealene skal forvaltes, og en samfunnsdel som gir føringer for hvilke satsninger som skal gjøres fremover i samfunnsutviklingen. Begge planene er langsiktige.

Både arealdelen og samfunnsdelen er nå under revisjon, og dette har også føringer for hvordan fjellet skal forvaltes og utvikles. Velforeningene og fritidsinnbyggere er invitert til å gi høringsinnspill. Sjusjøen Vel har gitt, og vil fortsatt gi høringsuttalelser i fellesskap med de andre velforeningene i fjellet.

Vi gjorde dette da vi gav høringsuttalelse for planprogrammet for arealdelen. Her erfarte vi å få en forståelse hos kommunens øverste administrasjon for at Lunkelia ikke bør bygges ut, men heller bør tilbakeføres til et LNF område. Dette var en viktig seier.

I løpet av våren 2022 vil arealdelen antagelig komme på offentlig høring og vi vil følge opp denne prosessen videre med innspill til politikerne om at Lunkelia er et viktig nærfriluftsområde som må bevares urørt.

Kommuneplanens arealdel og samfunnsdel inneholder og andre viktige tema. Nyttige lenker:

Kommuneplanens arealdel – Ringsaker kommune

Gi dine innspill – Ringsaker kommune

Har dere innspill på tema så send oss gjerne en epost på: post@sjusjoenvel.no

Frist for innspill: Fredag 11. 02

Kommentarer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.