Før jul

Før jul

Førjulsnytt fra styret

RK øker eiendomsskatten; igjen!
Styret i Sjusjøen Vel liker særdeles dårlig økningen i eiendomsskatten som Ringsaker Kommune legger opp til for 2014. Det var et enstemmig styre som i møte lørdag 23. 11 fattet vedtak om å kontakte de andre Vellene i Ringsaker Fjellet for å gjøre et felles framstøt mot kommunen.

Styret mener begrunnelsen for økning i eiendomsskatt med økte skole- og omsorgstjenester rammer eierne av fritidseiendom i Ringsaker urimelig enten de er fastboende i Ringsaker eller i andre kommuner. Styret har tidligere sendt leserinnlegg til lokalavisene om samme sak.

Medlemskontingent for 2014 er på vei
Regnskapet er i rute i henhold til budsjett og nær 1600 medlemmer får i disse dager fakturaen for medlemskontingent 2014. Et solid stykke arbeid er nedlagt for ha riktige adresser i systemet.

Andre aktuelle saker
GD, som vi har avtale med om å stå for det redaksjonelle stoffet i Sjusjøposten har uten å informere oss invitert til et orienteringsmøte hvor de ønsker å legge fram planer om å utgi sitt eget magasin for alle hytteeiere i Ringsakerfjellet. Dette er en framgangsmåte som undrer oss og kontakt er tatt for å klare opp i situasjonen. Dette er en sak styret vil komme tilbake til og holde medlemmene orientert.

Ringsaker Kommune har nå behandlet reguleringsplanen og vi venter å få denne til høring.

Løypekjøringen er nå i gang og SOS vil holde møte i begynnelsen av desember. Innspill kan gis per e-post.

Etter styremøte var det et felles møte med en samlet Kontrollkomite. Dette var kommet i stand med bakgrunn i å unngå den smule urolighet det har vært i forbindelse med kontrollkomiteens rapport i de to siste Årsmøtene. Instruks for kontrollkomiteen ble vedtatt i Årsmøtet 2013 og komitéen legger denne til grunn for sitt arbeide. Styret ønsker å holde en tett dialog med komiteen og de vil motta styreprotokoller og regnskapsrapporters etter hvert som de foreligger.

Det legges ikke opp til noe medlemsmøte med det første ut i fra at vi ikke ser noen spesielle saker som ikke er tilstrekkelig belyst.

Alle innspill fra medlemmene er meget velkomne.

Neste styremøte er satt til 01.03.14

Kommentarer:

  • Rune Sydhagen kommenterte 6. desember 2013, kl. 10:33:

    Eiendomsskatten er nå en ting. Hva med festeavgiften på Sjusjøen som skyter i været. Et eksempel på ei hytte som er til salgs i Brøttum almenning: nåværende festeavg. 1.830,-, ved eierskifte øker den til 10.850,-. Flere hundre prosent. I Ringsaker almenning økes festeavg. til 11.250,- ved eieskifte. Med nesten 1000,- pr.mnd.i festeavg. blir det utrivelig og økonomisk vanskelig å ha hytte på Sjusjøen. Men å selge er heller ikke lett. Det er vel ikke mange som blir fristet til å kjøpe hytte med så høye utgifter. Eiendomsskatten blir bare «blåbær» i forhold. Rart det ikke er flere som har reagert på dette.

  • Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.