Før jul

Før jul

Hytte på fjellet eller i skogen?

Sjusjøen og Ringsakerfjellet gror igjen. Bli med på dugnad! Foto: Erik HelliAv: Erik Helli

Bli med på dugnad!
På 50 år er tilveksten av skog i Europa økt med 30 %. Det er en netto tilvekst på ufattelige 1,5 millioner fotballbaner; pr år! (tallene er hentet fra printpower.no) Det er ingen overdrivelse at dette i aller høyeste grad merkes i vårt område også.
Heldigvis har allmenningene i den senere tid lempet på den restriktive holdningen som tidligere gjaldt. Nå kan man selv fritt  forestå tynning av skogen rundt hytta. Ønsker man å ta ut større områder vil fortsatt de ulike allmenningene ha et ord med i laget.

Vi vet at grunneiere har satt inn hogstlag for å ta unna noe av tilveksten men vi anbefaler den enkelte hytteeier å «hjelpe» til. Og det er nok å ta av! Men husk å ta en prat med naboen først slik at dere er enige om hva som skal hugges eller kanskje viktigere; hva skal bli stående.

Kommentarer:

 • Kjetil Rudi kommenterte 7. november 2011, kl. 14:05:

  Det er ikke så lett! Vi ønsker å hogge noen trær, men naboen ønsker ikke. Hvem er det som bestemmer over de trær som står på en festetomt. Er det Festeren eller grunneier? Er det forskjell om det er en oppmålt festetomt eller et punktfeste?

 • may-britt christense kommenterte 16. juli 2012, kl. 09:23:

  Helt enig at vi gror igjen. Når vi kom hit i 1989 hadde vi utsikt til Sjusøen (vannet) I dag er tett urskog alt vi ser…
  Vi er gjerne med å støtter en «aksjon utsikt»
  Hilsen en på Storåsen

 • Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.