Før jul

Før jul

Størmer Steira vil ha deg til fjells

Kristin Størmer Steira kommer opprinnelig fra Finnmark, men med familie bosatt på Lillehammer og egen hytte på Sjusjøen har landslagsløperen rukket å knytte sterke bånd til det kjente skistedet. Fremover er målet at Sjusjøen ikke bare skal være kjent for sine fantastiske langrennsløyper, men også for løp-, sykkel- og turmulighetene stedet har å by på.
Den folkekjære langrennsløperen inngikk nylig en avtale med en rekke lokale aktører, og sammen skal de jobbe for å promotere og videreutvikle Sjusjøen som en helårsdestinasjon.

– Jeg storkoser meg på Sjusjøen hele året. Det er langt fra tilfeldig at det er der jeg har valgt å kjøpe meg hytte. Derfor er det helt topp for meg å stå i spissen for et slikt initiativ, forteller Steira i en kort kommentar.

Bak avtalen står Sjusjøgrunneierne i destinasjonsselskapet, Hamarregionen Reiseliv og ikke minst en samlet turistnæringen på Sjusjøen gjennom Destinasjon Sjusjøen.
Med seg på laget har Sjusjøen og Steira også en av innlandets mest lovende langrennsløpere, Petter Soleng Skinstad. Gjøvik-gutten har så godt som vokst opp på Sjusjøen, og i løpet av året legger han ned store treningsmengder i terrenget
på og rundt Sjusjøen.

– For meg er det totalen som lokker meg til Sjusjøen. Ikke bare er det fantastiske skimuligheter fra tidlig om høsten til sent på våren, men gjennom sommeren er det knallbra forhold for løp, rulleski og sykkel i fjellet. Legger du til alle de fine arrangementene Sjusjøen tilbyr, er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor jeg til tider nesten bor på hytta, forklarer Skinstad.

Sjusjøen har nylig lansert flere nye arrangementer, som blant annet SjusjøRittet og SjusjøRullen, som hhv Brøttum IL og Sjusjøen Idrettsanlegg har vært teknisk arrangør av. Alt dette er en del av en større plan, og skal vi tro Merethe Sandum i Destinasjon Sjusjøen er det flere spennende ting i vente.

– Destinasjon Sjusjøen ønsker å være en pådriver i å få nasjonale og internasjonale idrettsarrangement til Sjusjøen, både innen bredde og elite. Sjusjøens tre satsningsområder er ski, sykkel og sti. Vi ønsker å bygge merkevaren Sjusjøen enda sterkere, og er nødt til å ta tak i den største utfordringen som Sjusjøen og andre typiske vinterdestinasjoner har;
barmarksesongen. Sammen med Kristin og Petter har vi allerede spennende tanker om fremtidige arrangementer og aktiviteter på Sjusjøen, som først og fremst vil være tilrettelagt for helårsmosjonister, avslutter Merethe Sandum i Destinasjon Sjusjøen.