Før jul

Før jul

Strømsaken gir uro i fjellet

Strøm splitter fjellfolket
Av: Erik Helli
Jeg kom over en artikkel i Aftenposten skrevet om Veieland – en perle av en øy utenfor Tønsberg. Motsetningene er imidlertid store på øya. Der ute gjelder det boplikt. Noen er for og andre er i mot. Det er jo i seg selv en grei sak men de klarer ikke respektere hverandres synspunkt. I tillegg er det i første omgang kommunestyret i Tønsberg som har det avgjørende ordet.

Strømsaken splitter fjellfolket
Jeg kan ikke annet enn å trekke parallell til strømsaken innenfor Kroksjøen. Man er altså ikke alene om ikke akseptere hverandres synspunkt. Etter å ha benyttet retorikkens spennende finurligheter (å overføre min mening til deg eller vica verca) og det ikke fører frem, bør man kunne godta utfallet i saken.
Mange klarer her faktisk ikke ta inn over seg at i et demokratisk system handler det om å innfinne seg og innordne seg avgjørelsen. Og godta det.
Selv syntes jeg det er flere fordeler enn ulemper ved å legge strøm innover. Det er mitt standpunkt og det ber jeg om respekt for. Som en parallell til episoder i artikkelen har også jeg hatt flere ufine angrep om dette, både direkte og via e-post.

Men om utfallet i denne saken skulle bli at EAK – området skulle forbli strømløst så skal jeg da akseptere det. Jeg ber også om at nei-folket også tar inn over seg og respekterer en avgjørelse om det skulle bli strøm. Det har foregått en demokratisk lovlig avstemning og det ber jeg alle respektere.

Folkes, les denne artikkelen. http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4145984.ece
En tankevekker for noen og en hver!

Kommentarer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.