Før jul

Før jul

Styret møtte styret i Pihl AS

Styret i Sjusjøen Vel møtte den 6. nov et fulltallig styre i Pihl hvor utviklingen i Sjusjøområdet generelt og utbyggingen ved Heståsmyra spesielt sto øverst på agendaen. Møtet var kommet i stand etter ønske fra styret i Velet, og med bakgrunn i meget stort engasjement blant våre medlemmer som mener at den foreslåtte utbyggingen kan endre Sjusjøen i negativ retning for alltid og derfor må trekkes tilbake.

Styreleder i Pihl, Marianne Olssøn, varslet tidlig i møtet at det ikke var aktuelt å trekke tilbake den foreslåtte utbyggingen ved Heståsmyra. Når det er sagt, kom det tydelig fram i ordskiftet at Pihl ser på den videre prosess med den største respekt , og innser at her må det arbeides varsomt. Bakgrunnen for det er hytteeiernes og andre gruppers motstand, samt at kommunestyret under avstemningen ble delt på midten. Arbeidet med reguleringsplanen vil starte på nyåret og ta et års tid. Vi ba om å bli trukket inn i dette arbeidet fra starten av, og her ble det svart at vi ville bli involvert i god tid før den sendes kommunen. Videre ble det vist til Pihls strategi og historie at det ikke på noen måte ligger noen skjulte planer om å bygge ned hele Sjusjøen. Her ble det også vist til den vedtatte arealplanen for fjellet.

Fra vår side ble det pekt på at Pihls gode økonomiske resultater kommer ene og alene fra hytteeierne, og at vi av den grunn bør ha en legitim begrunnelse for å bli tatt med på råd og bli lyttet til. Vi er Pihls kunder og de fleste av oss ønsker fysisk og psykisk rekreasjon når vi er på fjellet. Det ble i den sammenheng kvittert tilbake at Pihl ønsker en nær kontakt med hytteeierne, og åpnet for regelmessige kontaktmøter. I den sammenheng må det også tas med at Pihls daglige leder, Per Fineid, har et meget åpen dør og telefon, og stiller opp der vi ber om det.

På spørsmål om hva Pihl yter tilbake til oss som legger igjen så store summer i fjellet, ble det svart hovedsatsningen nå er å bygge ut Graaten til å bli et bygg som både arkitektonisk og innholdsmessig vil være til stor glede for alle som oppholder seg på Sjusjøen. Det er ventet at dette vil bli klart på nyåret og investeringen vil bli mange titalls millioner. Et krafttak for Pihl ble det sagt.

Pihl har nå tatt et formelt ansvar i brøyting av hytteveier, men vi understreket igjen at vi forventer at de også bidrar økonomisk. Det at stadig flere velger å sette opp gjerder rundt sine hytter langt utover de 40 meterne som er vedtatt, ser Pihl på som et problem og oppfordret Velet til å melde i fra.

Alt i alt et greit møte i en positiv tone hvor vi fikk lagt igjen vårt syn i viktige saker.

Kommentarer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.