Før jul

Før jul

Sykling i fjellet

La det være sagt med det samme. Sjusjøen Vel er selvfølgelig ikke imot sykling i fjellet. Det er noe svært mange av oss gjør med stor glede, inklusive Velets leder.

Det jeg har tatt til orde for er det jeg kaller ”råsykling ”fra Storåsen og ned. Vi har fått mange henvendelser som går på at dette er i ferd med å utarte seg. Trafikken og veinettet tilsier at her må syklisten vise hensyn. Det er det dessverre altfor mange som ikke gjør. Jeg har aldri uttalt meg negativt om sykling på våre vakre fjellveier. Det skulle nå bare mangle!

Med bakgrunn i et innlegg i Årsmøtet har jeg har også uttalt meg om terrengsykling hvor syklistene kommer i grupper på våre mest populære stier. Her skal vi være føre var! Det er stadig ønsker om å få holde sykkelritt i disse stiene. Så langt har grunneiere holdt igjen for det. Gruppesykling på stier i våte perioder vil sette kraftige spor. DNT følger dette nøye. Jfr minileder i GD 30. juli. Enkelt syklister som liker å utfordre terrenget, og som tar hensyn til de gående, er bare hyggelig. Selv har jeg bare møtt slike, og håper også at det gjelder for de fleste.

Om to uker går Birkenrittet! Som det kommer fram på denne siden er det mange vier som blir stengt. Hundrevis av hytteeiere vil ikke kunne kjøre til sine hytter fra kl 10:00 – 18:00 på fredag og fra 09:00 til 19:00 på lørdag. Vi har mange medlemmer som uttrykker stor misnøye med dette. Vi har tatt opp med arrangør og grunneier om å finne fram til en bedre løsning fra Storåsen og ned til sentrum, og får som svar at det arbeides med saken. Dette betyr ikke at vi er imot Birkenrittet. Mange av våre medlemmer deltar og enda flere er ivrige tilskuere.

Ser i en kommentar at ”Lars” mener Sjusjøen Vel har satt i gang hets mot syklistene. Det må i beste fall bero på en misforståelse.

Jan Ove Holmen

Kommentarer:

 • Lars kommenterte 3. august 2015, kl. 18:34:

  Jeg synes det er trist at sjusjøen vel har startet en slik hetskampanje mot syklistene på sjusjøen. For oss og mange andre hytteeiere er dette en viktig del av hyttelivet i sommersesongen. Det er en miljøvennlig og sunn aktivitet som aktiviserer hele familien. Terrengsykling er også med på å aktivisere den yngre generasjon, som liker action og som ellers lett blir sittende inne med data og tv. Man må ha respekt for at friluftsliv og turvaner er i endring. For 100 år siden ble man også sett rart på om man gikk tur til fots i fjellet for fornøyelsens skyld. Slitasje på stier er et minimalt problem, sammenliknet med de store anleggene som anlegges til skitraseer og hytteveier. Man må også tenke på at sykling er med på å opprettholde belegg på hytter og leiligheter og dermed inntekter for lokale bedrifter i sommersesongen. Hvis sjusjøen vel fortsetter sin svertekampanje mot syklister vil jeg og flere andre vurdere vårt medlemskap.

  Innlegget er flyttet (red)

 • Lars kommenterte 15. august 2015, kl. 09:29:

  Flott tilbakemelding fra sjusjøen vel. Birkenhelgen kan såklart være en utfordring pga det er få alternative traseer ned fra fjellet. Ellers må alle må såklart ta hensyn når de ferdes i de flotte fjellområdene rundt Sjusjøen. God tur enten det er til fots eller med to hjul!

 • Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.