Før jul

Før jul

Underskriftene fra Påskeaksjonen overlevert til kommunen

Lunkelia   

Underskriftene fra Påskeaksjonen overlevert til kommunen.

Hva skjer nå?

Styret i Velet ble den 16. september orientert om forslag til reguleringsplan for Lunkelia. Til stede var styreleder og daglig leder i Pihl sammen med representanter fra Areal+. Planforslaget ble offentlig senere samme dag. Vi hadde også samme dag avtale med ordføreren om overlevering av protest- underskriftene fra året påskeaksjon. Der møtte representanter for Velet og fra aksjonsgruppen, sammen med et titalls andre som ønsket å markere sin motstand.

Underskriftene overleveres. Fra venstre ordfører Anita Ihle Steen, Astrid Granskogen fra DNT. Liv Rolstad fra aksjonsgruppen, Tone Munz fra Sjusjøen Vel/aksjonsgruppen og Arne Munz. Foto Erik Engesveen

Underskriftene overleveres. Fra venstre ordfører Anita Ihle Steen, Astrid Granskogen fra DNT. Liv Rolstad fra aksjonsgruppen, Tone Munz fra Sjusjøen Vel/aksjonsgruppen og Arne Munz.
Foto Erik Engesveen

Ordfører, med varaordfører var tilstede og fikk høre et grundig og velformulert innlegg fra Tone Munz hvor hun innstendig ba om at kommunen må avvise dette planforslaget.  Ordføreren kvitterte med at det gjorde inntrykk på henne at det var så mange underskrifter, og at hele kommunestyret må dra til befaring i området så snart de har fått satt seg inn i saken. Det mente hun må skje før det blir vinter på Sjusjøen.

Først skal saken til administrativ behandling i kommunenes planavdeling. Hvor lang tid det vil ta før den blir lagt fram for politikeren, planutvalget/formannskapet, vet vi ikke, men det er blitt antydet at det vil skje i løpet av få uker. Vil rådmannen anbefale noe for politikerne eller vil han overlate det til beslutningstakerne uten forslag til vedtak? Det vet vi heller ikke noe om.

Alle kan selvfølgelig henvende seg til administrasjonen i forbindelse med deres forberedelse av saken. Velet  vil nå gå grundig gjennom planforslaget sammen med fagekspertise som vi har knyttet til oss. Etter at saken er oversendt politikerne vil vi sørge for at det blir holdt et bredt anlagt informasjonsmøte,

Vi anbefaler alle interesserte å laste ned dokumentet, fra våre hjemmesider eller kommunens hjemmesider. Den vil også bli lagt inn i kommunens kartverk.

Jan Ove Holmen

Kommentarer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.