Før jul

Før jul

Utviklingen på Sjusjøen – leserinnlegg

Takk for den gode innsats som legges ned i Sjusjøen Vel av formann og styre…

Min kone Marthe Lisbeth og meg er eier av hytta Stabburet nr 288 borte ved Heståsmyra….

Vi var igår på Sjusjøen med noe ved for vinteren og kunne selvsagt ikke komme dit torsdag, fredag og lørdag grunnet store idretts arrangementer.

For oss som verken går birkebeieneren på ski og heller ikke sykler, må vi i i sterkere og større grad sjekke hvilke arrangementer som skal arrangeres når vi har tenkt oss på hytta. Er det ikke ski og sykkel,. ja da er det jogging og andre sports aktiviteter…er noe av dette igang kan vi bare glemmme å komme oss til hytta. Verdien av hytta er for oss sterkt redusert med utviklingen med sport og idrett kombinert med fortetting og flere hytter..

På fortettings hyttene i området vårt er langt mere enn halvparten av de nye eierne aktive syklister eller idrettsfolk…Igår på veien opp fra Brumunddal med ved for vinteren, møtte vi en lang rekke med store flotte Van eller sportslige firehjuls trekk biler med to til fem sykler lesset omkring bilen, de fleste var registrert med Oslo skilt i stor fart i retning Oslo.

Om sommeren er det slettes ikke ufarlig å spasere omkring på hytteveiene grunnet grusom kjøring av syklister i stor fart..
Vi har stor sans for trim med sykkel og annen aktivitet for å holde formen ved like, men det som nå utvikler seg er langt fra heldig..

Utviklingen bør i høyeste grad ha innvirkning på flere ting og det bør jo være et høyest aktuelt spørsmål for Sjusjøen Vel å følge utviklingen og ha en sterk mening om hvorledes vi vil ha Sjusjøen i fremtiden… Skal Sjusjøen være en hytteby for idrettsfolk med høy aktivitet med trening og sport, eller er det ønskelig med en by for mennesker som ønsker avslapping og ro…

Vi tror det er behov for en høy aktivitet og sterke meninger fra Sjusjøen Vel omkring den utvikling vi nå er vidne til….

Den vanlige hytteeier som ikke bedriver noen form for idrett, er i større grad på utkikk etter hytte annet sted enn på Sjusjøen…

Vi har søkt Phil AS om innløsning av tomt fra juli neste år….

Etter innløsning vil vi mest sannsynlig selge hytta til aktive idrettsutøvere…å kjøpe hytte annet sted.

Mvh.
Marthe Lisbeth og Arve Nils Børresen

Hytte nr 288, Heståsen.