Før jul

Før jul

Unødvendig stopp i hyttebygging

Hva gjør Ringsaker kommune og ordføreren for å få løst situasjonen på Sjusjøen slik at folk igjen kan få bygget hytter der, spør Frp-politiker Tor Andre Johnsen i en interpellasjon til ordfører Anita Ihle Steen.

Sak - Sjusjøen Vel

Hvorfor er dette såkalt så «vanskelig» og «komplisert», som vi blant annet er blitt fortalt i formannskapet. Det å sørge for vann og kloakk til et hytteområde kan umulig være så vanskelig. Hvorfor kan ikke kommunen forskuttere for tomtene til Brøttum og få refundert dette når de tomtene blir sogt og bebygd, spør Johnsen.

Største hyttekommune

– Ringsaker er heldigvis fortsatt Norges største hyttekommune. Det er jeg som lokalpolitiker og lokalpatriot stolt av, og det vil jeg både håpe og tro at resten av kommunestyret også er. Men, dersom Ringsaker kommune og våre lokalpolitikere ikke aktivt bidrar til å legge til rette for fortsatt vekst og utvikling i Ringsakerfjellet, vil det ikke ta mange år før vi blir forbigått av langt mer offensive og effektive konkurrenter som Trysil og andre kommuner i både Oppland og Buskerud. I de siste årene har disse kommunene hatt en mye sterkere vekst og utvikling av sine vinterdestinasjoner enn Ringsaker, sier han.

Full stopp

Johnsen påpeker at i kjølvannet av konkursen i Brøttum allmenning, har resultatet blitt full stopp i bygging av hytter på Sjusjøen. Han viser blant annet til en uttalelse fra daglig leder i Privatmegleren på Lillehammer, der han til bladet Kapital sier at det ved Sjusjøen er mangel på salgsobjekter, og at det som blir lagt ut der blir revet vekk.

Taper på byggestoppen

– For meg som har jobbet med salg og markedsføring hele mitt liv, er det provoserende og frustrerende å sitte og se på at det er stor etterspørsel etter hytter på Sjusjøen, mens kommunen ikke klarer å bidra til at alle som ønsker hytte på Sjusjøen kan få drømmen oppfylt. Det gjelder å kjenne sin besøkelsestid. Vi må ikke glemme at Ringsaker kommune taper mye på stoppen i hyttebyggingen. Hyttebyggingen på Sjusjøen er avgjørende viktig for mange lokale snekkere, rørleggere, elektrikere, kjøpmenn etc. etc.

Alle disse lokale næringsdrivende bidrar med et ikke ubetydelig antall skattekroner i kommunekassa. Den triste situasjonen Ringsaker kommune nå har kommet opp i skyldes selvfølgelig ikke kommunen, men Ringsaker kommune har uansett en unik mulighet til å få løst situasjonen slik at byggingen av hytter igjen kan starte opp i Ringsaker-fjellet, sier Johnsen.

Kommentarer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.