Før jul

Før jul

Skutertrafikken ødelegger skiforholdene

Skuterkjøring midt i skiløypene irriterer skifolket på Sjusjøen i påsken. – Jeg tror ikke sjåførene forstår hvor mye de ødelegger for oss, sier hytteeier Øyvind Wennersberg.

Scooterkjøring - Sjusjøen Vel

Skuterkjøring midt i skiløypene irriterer skifolket på Sjusjøen i påsken. – Jeg tror ikke sjåførene forstår hvor mye de ødelegger for oss, sier hytteeier Øyvind Wennersberg.
Han er blant den som bruker hytta hyppig og lenge har irritert seg over skuterkjøring som ødelegger for dem som skøyter på ski.

Nå i påsken er det spesielt stor trafikk for hytteeiere som leier skutertransportører til å frakte lasten inn til hyttene.

I tillegg er hjelpekorpset en aktiv bruker.

Midt i traseen

– Sjåførene kjører midt i skøytetraseen. De kan umulig forstå at de ødelegger for mange av oss som er glad i å skøyte, spesielt barna. Hadde det samme skjedd med de klassiske sporene ville det garantert blitt bråk, sier Wennersberg, som mener skuterkjøringen er et problem hele året.

– Men det blir spesielt synlig nå i påsken når føret er så bløtt at skuterne graver seg ned og ødelegger traseen. Det er i neste omgang direkte farlig for oss skiløpere når det fryser på.

– Men hvor skal skuterne kjøre?

– De har muligheten til å kjøre på utsidesiden av sporet. Vi så det sist før Birkebeinerrennet. Da var det god plass til å kjøre skuter i ytterkant av sporene. Noen av sjåførene gjorde det, andre kjørt i midten, trolig av gammel vane. Det er også god mulighet for å bruke egne spor for skuterne på Sjusjøen, slik det praktiseres andre steder.

Må ta et oppgjør

Wennersberg sier problemet er blitt tatt opp flere ganger.

– Vi har blant annet diskutert saken med grunneierne. Alle er enige om at skuterkjøringen i løypene ikke er bra, men samtidig er grunneierne avhengig av transport og Røde Kors.

– Jeg tror mye handler om bevisstgjøring. Skutersjåførene må forstå at det er stadig flere som går skøyting og vise respekt for oss ved å ta et oppgjør med sine holdninger til skisporene. Sjusjøen ønsker tross alt å framstå med landets beste skiløyper. Da holder det ikke kun med flotte klassiske spor, sier Wennersberg, som er blant hytteeierne som bidrar med frivillig bidrag til løypepreparering.

– Ja, enn så lenge. Med til stadighet ødelagte skøytetraseer er jeg ikke lenger like lysten på å bidra, sier Øyvind Wennersberg.

Kommentarer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.